269 положителни за COVID-19 са регистрирани в Пловдивска област за периода 11 – 13 септември

covidСправката на РЗИ – Пловдив сочи, че в болница се лекуват 59, пациенти, а на домашно лечение са 205. Сред новодиагностицираните няма диагностицирани медици. 14-дневната заболеваемост е 299,2 на 100 000 души население.
Хоспитализираните пациенти от Пловдивска област към днешна дата са 540, като 477 от тях са на терапевтично лечение, 63 – на интензивно, 44 са интубирани.

Прочети още...

Павел Павлов ще изпълнява длъжността кмет на община Калояново

KaloianovoДо избора на нов управляващ община Калояново, секретарят на общината Павел  Павлов ще изпълнява временно длъжността кмет на общината.  Това решиха общинските съветници на провелата се общинска сесия. 

Прочети още...

Щабът реши: Няма да се разкриват още легла, засилват проверките

korona virusНяма да се разкриват допълнителни легла за лечение на COVID – 19 в Пловдив. Това реши днес Областният оперативен щаб. Към днешна дата има 785 легла и това е напълно достатъчно. Здравната система в Пловдив и областта работи добре и се справя със ситуацията. Разполагаме с още 256 свободни легла към момента. Според областния управител Ангел Стоев, който е и председател на щаба, мерките на здравното министерство, влезли в сила от вчера, са балансирани и трябва да се спазват. Според него културни събития на закрито могат да се провеждат според дадените предписания – с не повече от 50 процента публика, маски и отстояние.

Прочети още...

Областният управител на Пловдив призова да се преброим електронно

преброяване 2021Осемнадесетото национално преброяване на населението и жилищния фонд в страната вече започна. То ще се проведе на два етапа – онлайн и по домовете, обяви директорът на Териториално статистическо бюро – Юг Кристина Захариева, която заедно с областния управител Ангел Стоев даде официален старт на преброяването в Пловдив и областта. „Отнасяме се изключително отговорно. Вече имах няколко случая, в които се убедих във важността колко точно са жителите на една община“, каза областният управител.

Прочети още...

инж. Александър Държиков с поздрав по повод 136 години от Съединението

darjikovПриемете моите най-искрени поздравления по случай 6 септември - Ден на Съединението на България и празник на град Пловдив. Денят, в който цял един народ застана като един и защити своето изконно право за обединение, разчитайки на себе си и вярата в общото си бъдеще.

Прочети още...

Две мерки финансират пострадалите от градушката земеделци

bozukovВсички стопани, чиито площи са пропаднали под 100%, ще могат да се подпомагат по две схеми – схемата за подпомагане по обвързаната подкрепа и по "де минимис" (de minimis), съобщиха от Министерството на земеделието, храните и горите. При подпомагането по схемата за обвързаната подкрепа, земеделските производители трябва да имат предвид няколко факта.

Прочети още...

1 908 014 лева допълнително по бюджетите на общините за развитие на образованието

ucheniciМинистерският съвет одобри 1 908 014 лева допълнително по бюджетите на общините за дейности по две национални програми за развитие на образованието.

Прочети още...

Областният управител организира среща за Летище Пловдив

samoletВъв връзка с необходимостта от осъществяване на обществен превоз на пътници с автобуси от и до Летище Пловдив, областният управител Ангел Стоев кани на работна среща кметовете на Община Асеновград, на Община Пловдив и на Община „Родопи“, както и изпълнителния директор на Летище Пловдив Лъчезар Миленчев. Срещата за Летище Пловдив ще бъде на 02.09.2021 г., четвъртък, от 14:00 ч. в Заседателната зала на Областна администрация Пловдив, а поводът е все по-големия интерес от международни авиокомпании към аеропорта.

Прочети още...

179 нови случаи на COVID-19 са регистрирани в Пловдивска област на 27 август

ковид
Справката на РЗИ – Пловдив сочи, че в болница се лекуват 21 пациенти, а на домашно лечение са 156. Сред новодиагностицираните има един лекар. 14-дневната заболеваемост вече е 298 на 100 000.

Прочети още...