Прокуратурата погва отровителите на пчелите, дано да стигне докрай и да има наказани

pcheliВ изпълнение на конституционния прерогатив на прокуратурата да следи за спазване на законността, в защита на държавния и обществен интерес и на основание чл.145, ал.1, т.6 от Закона за съдебната власт (ЗСВ), Върховна административна прокуратура (ВАП) ангажира министъра на земеделието, храните и горите и изпълнителния директор на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ)

Прочети още...

Короната върна хората по селата; дано да е за добре

jitnica dronИзвънредното положение, което е обявено в България по повод пандемията от коронавирус, за пореден път показа важността от това - хората да имат своите къщи и градинки в селата.

Прочети още...

Арменска Коледа 2020.... с молитва да има свещеници във всеки храм

armenski poppКоледното време все още не е отминало. Не са утихналите емоциите от богатите трапези и  дните, наситени с духовни благодати, ако не за всички, то поне за мнозина, но е време да повдигнем един проблем, който ще предстои да бъде разглеждат, решаван, и дай Боже разрешен в полза на вярващите наши събратя в християнството- българските арменци. Какъв е точно проблема-нашия екип се свърза с д-р Таки Тавитян от Пловдив, която твърде добре познава общността, от която е и тя самата, нейните очаквания и потребности.

Прочети още...

Само 250 дни ще се работи през 2020 година. Вижте защо!?

kalendarche-Rabotni dni100 почивни и 16 официални празници

През 2020 работните дни ще са 250 или 2000 работни часа при стандартните 40 часа на работна седмица. Най-натовареният месец е юли с 23 работни дни, а най-свободният е май само с 18.

Прочети още...