Институтът за държавата и правото при БАН чества 70 години дипломатически отношения България-Китай


Ilieva Zinovieva„70 години от установяването на дипломатически отношения между България и Китайската народна република“ е темата на международна конференция, която организира Институтът за държавата и правото при БАН.  В тридневния форум ще участват доказани български и китайски учени, дипломати, политици и лица от обществения живот на двете държави.

Прочети още...

СДС се отчете след изборите за Пловдив и региона

sds GeorgievСДС Пловдив-област, на пресконференция в пресклуба на БТА в Пловдив, отчете много добри резултати на Местни избори 2019. Заместник-председателят на организацията Георги Пилев каза, че имат един кмет на община, четирима председатели на общински съвети, 23-ма общински съветници, 12 кмета на населени места и седем кметски наместника. С 5,8 на сто подкрепа за пореден път отчитаме най-добри резултати в национален мащаб, което е и с лек ръст спрямо предходните избори от 2015 година, подчерта Пилев.

Прочети още...

Ето кои са председатели на ОбС в Хисар и Раковски

Rakovski-sesia1В Хисаря новият кмет е Пенка Ганева от ГЕРБ, а съветник номер 1 стана инж. Найден Павлов от местна коалиция СДС – АБВ. Най- много мандати има БСП – 5, по четирима ГЕРБ и коалицията СДС-АБВ, Социалицистическа партия „Български път“ е с трима съветници и с един – ВМРО.

Прочети още...

Ето кои са председатели на ОбС в Садово, Брезово, Лъки и Съединение

sadovo-telcharov-1024x768Досегашният председател на Общинския съвет в Садово Атанас Телчаров отново застава начело на местния законодателен орган.Той е избран на първото заседание на новия Общинския съвет днес.

Прочети още...