В община Марица всичко е по старому-и кметът, и председателят на ОбС същите

Marica sesiaНовият стар кмет  на община „Марица“ Димитър Иванов, кметовете на 19-те кметства и 29   съветници положиха клетва на първото заседание на Общинския съвет. Заседанието бе ръководено от най-възрастния съветник Никола Дончев от ЗНС, който пожела на колегите си да работят с повече усърдие в името на жителите на общината и с повече смирение един към друг.

Прочети още...

Виолета Христодулова е кандидат-кметът на община "Марица", издигната от БСП

bsp maricaВиолета Христодулова е кандидат-кметът на община „Марица”, издигната от БСП. В Деня на Независимостта и национален празник на България 22 септември  тя бе регистрирана в ОИК.

Прочети още...

Ловците от село Труд алармират: „Няма дивеч, нивите са блата”

lovci trud

Готвят оплакване към Съюза на ловците и риболовците в България

Дивечът в близост до централата за преработка на биомаса в село Труд вече липсва. Ловната зона „Тънкия път” и полето край рибарниците са залети обилно с тъмна на цвят и приличаща на катран каша, която мирише на фекалии. Това възпрепятства работата на кучетата и обхода на терена, твърдят ловците от село Труд. Заради проблемите, свързани с работата на централата и изчезналия вследствие на това дивеч, те смятат да сезират Съюза на ловците и риболовците в България.

Прочети още...

Русата полицайка, която става овчарка

ovcharkaСимпатична блондинка, родом от Молдова, пасе овце в пловдивското село Скутаре. В родината си жената била следовател в голям затвор и имала чин "лейтенант" от полицията.В България дошла заради съпруга си, а любовната искра припламнала по време на киноложка изложба.

Прочети още...