Политолог: Скоро Украйна ще трябва да преговаря с Русия, изоставена от своите доскорошни приятели

Galin Durev

Галин Дурев, доктор по политология

Понеже, както видях в много други коментари по темата, мен приятели не са ме карали да се впускам в обяснения по повод случващото се в Украйна, затова реших да изчакам да отминат първите пориви на информационната война.

Прочети още...

Добри хора помогнаха на третокласничка от Пловдив

karitas silviaВключете се и вие в добротворчеството

На 15 септември хиляди деца прекрачват прага на училището. Едни за първи път, други пък поемат последната обиколна от средното си образование. Е има и такива, които са още в началото на своето образователно състезание. Сред тях е и малката пловдивчанка Силвия Димитрова. Ученичка като всички други, но не съвсем. Днес тя влиза в 3-ти клас на ОУ „Кочо Честименски”. Силвия е осиновено дете преди няколко години казва мамо за първи път на  Мария, която живее в района на Спортното училище. Тя решава да помогне на дете от дом  и да му осигури бъдеще, различно от това на децата, които нямат родители или биват оставяни на общите грижи на държавата, изоставени от биологчните си родители.

Прочети още...

Държавните символи са резултат на борческото народно съзнание и пламенното родолюбие на българския народ

d-r-Hristo-PaunovЕдна от най-новините книги на пазара в страната е „Държавни символи”. Тя е научен труд на преподавателя от ПУ „Паисий Хилендарски” доц. д-р Христо Паунов. Дни преди Националния ни празник 3-ти март, той говори за смисъла, същността, правната уредба и използването на държавните ни символи.

Прочети още...

ПУ създава кадри за работа с бежанци и експерти по международни отношения

От началото на месец октомври започна записването в магистърската програма „Международни отношения“ в Юридическия факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Това съобщи ръководителят на програмата проф. д-р Ирена Илиева. Освен, че ръководи програмата, тя  работи и в Института за държавата и правото към БАН. Според проф. Илиева, която е изтъкнат експерт по Международно право, завършилите тази програма ще могат да работят и с бежанците, хората имащи нужда от хуманитарен статут, не само в България, но и в Европа.

Прочети още...