Общински празници в Калояново

От 6 до 9 юни ще се проведат годишните общински празници в Калояново за 2014 година. Празниците ще започнат на 6 юни от 11 часа с честване 115 години от рождението на художника Петър Костадинов в с. Бегово.

В същия ден от 20 часа в Киносалона на с. Калояново жителите и гостите на общината ще могат да гледат театралната постановка „Село, село, пусто село” – по произведения на Чудомир представя ДТ „Рачо Стоянов” – гр. Габрово.На следващия ден – 7 юни, празненствата ще продължат с Куклен театър: „Мързеливата пчеличка”, постановка на Държавен куклен театър – град Пловдив от 11,00 часа в Киносалон с. Калояново, а от 18,00 часа на Площад „Възраждане” ще се състои Фолклорен концерт с участието на:

- Оркестър „Орфей” с ръководител Георги Янев;

- Танцов състав при ОДЗ „Детелина” –с. Калояново с художествен ръководител Валентин Раданов;

- ДТС „Изворче” и Танцов клуб „Искрица” при НЧ „Искра-1921”- с. Калояново с художествен ръководител Иван Сираков.На 8 юни /неделя/ ще се състои футболна среща между сборни отбори ветерани община Калояново и град Люлебургас – Република Турция от 18,00 часа на стадиона в с. Калояново.Общинските празници ще завършат с празнична литургия по случай храмовия празник „Свети Дух” на 9 юни /понеделник/ от 8,30 часа в църквата „Св.Троица”.