Стълб по средата на улица и в село Дуванлии

Последният един месец спокойно може да бъде наречен „30-дневката на диреците по средата на улицата”. Над десет са случаите в цялата страна, които показват как заради кабели или пък заради безхаберието на някого, бетонни стълбове са издигнати буквално по средата на пътя и не само мисловно, но и фактически разделят платното на две части. Един от фрапиращите случаи бе в района Трън, където след ремонт на пътя, беше асфалтиран дирек. След него се появи и подобно стърчащ във Варна и още къде ли не из цялата страна. Е и Пловдивска област не остава по-назад.

 


Репортер на сайта ни се натъкна на стълб, който стърци точно по една от централните улици на село Дуваналий. Оказа се, че дирекът точно разделя улица „Демокрация” на две, а крайната й точка е излаз към нивите на селото. Въпреки това обаче и там живеят хора, и там трябва да го заобикалят, и там няма кой да го премести и ако изобщо е необходимо да го премахне.


Местните са свикнали със стълба в средата на нищото, но нищо не могат да направят.


Парадоксът в случая е, че в края на улицата, на т.нар. тротоар,който реално е образъл с трева, има стълб, на който е поставена лампа за улично осветление. Само, че в по-горната си част може да се използва и място, на което да се вържат жиците, които са опънати на стълба по средата. Защо това не е направено през годините, никой не може да каже.


Кметът на селото Стефан Петрушев заяви, че този стълб, по средата на улицата, е още от както той се помни като дете.Едва ли щял да го премахне, защото нямало смисъл. Така щяло да си стои.


Е като така ще си стои, ние ви го показваме….


Освен хора, около стълба, минават и овце….да- и овце, и хора...