Кметът на Брезово подаде оставка

kmet BrezovoКметът на община Брезово Радньо Манолов подаде оставка. Това става ясно от решение на Общинската избирателна комисия. Органът предсрочно е прекратил пълномощията на общинския кмет, който преди това е изпълнил законовото изискване да уведоми председателя на Общинския съвет, пред когото си е подал оставката.

Прочети още...

Вълци изядоха добитъка в село Свежен,местните в паника

Глутница вълци избива коне и крави в горите край брезовското село Свежен. Набезите започнали през август 2013 година, но се активизирали преди месец. До момента са разкъсали повече от 20 животни. Сега ловните дружинки от района разработват стратегия, с която да овладеят ситуацията.

Прочети още...

Брезово брани кмета си, той иска на детектор да докаже, че е невинен

"Невинен съм до доказване на противното. Искам от ДАНС, които ме задържаха, да ме подложат на детектор на лъжата. Да стане ясно, че аз не съм откраднал и стотинка, каква файда имам аз да пренасочвам декларации за пенсионни фондове, какъв смисъл има това да правят и служителите ми?!" Това заяви  кметът на община Брезово Радньо Манолов минути, след като съдът го освободи срещу 5 000 лева гаранция.

Прочети още...

Община Брезово търси пари за ремонт на стадиони

И през следващият програмен период община Брезово ще търси пари за ремонт и облагородяване на стадиона в село Стрелци. Това съобщи кметът Радньо Манолов, който допълни, че подобрения ще има и за стадиона в град Брезово, стига да се намери финансираща организация или отворена процедура по някоя от европейските или българските програми.

Прочети още...