Сръчни ръчички в Брезово

В Брезово върви седмицата на сръчните ръчички. Църковното настоятелство при храм „Свети Димитър” организира прояви на изкуството,чрез които да се ангажират децата в дните преди Великден.

В двора на църквата,всички малки големи и още по-големи почитатели на изобразителното изкуство са поканени да изваят своите великденски мечти чрез рисуване, изработка на великденска украса, апликиране на яйца и друго. Всичко това в духа на предвеликденската подготовка. Радващото в случая е, че инициативата е на Църковното настоятелства-една институция в България, която би трябвало да функционира към всеки храм,и която като форма на гражданската и светската част от християнството има не по-малка задача за възпитание от духовенството. Назад през вековете именно църковните настоятелства са били двигателя и в същото време пазителя на религиозното възпитание на българските деца. Само, че през годините на демокрацията, така че ли тази форма беше отритната, забравена, но все пак тук-там съществуваща и работеща. Да има повече такива настоятелства,които милеят за родното,християнското и доброто. 
Подобаващо в Брезово бе честват и Лазаровден, а също така и Връбница. Място на спазването на традицията отново стана дворът на църквата, което показва,че въпреки обезверяването на повечето хора, храмът си остава онзи притегателен център, без който не могат хората.