В община "Марица" по старому - и кмет, и шеф на местния парламент

Община "Марица", като община Асеновград са двете адмонистрации в Пловдивска област, които след местните избори нямат промяна в ръководствата си. Така са го отредили резултатите от изборите и гласуванията след това на първите сесии на местните парламенти.

Миналия ден кметът на община "Марица" Димитър Иванов от коалиция "ГЕРБ-Обединени земеделци" положи клетва и захвана втория си мандат. На първата сесия на Общинския съвет днес се заклеха още 19 кметове на села в "Марица" и 29 съветници. Шефката на ГЕРБ в общината Гергана Трендафилова  оглавява отново местния парламент, както досега. Най-вероятно действащите вицекметове ще запазят постовете си, защото няма промяна и в мнозинството на ОбС. Гергана Титюкова от Новото време разполага с двама съветници, които категорично са част от мнозинството на ГЕРБ и земеделците. Едва ли Петко Чочев от квотата на  ГЕРБ и Петър Минков от "Обединени земеделци" биха загубили постовете си на вицекметове, дори и да има ремонт на структурата на общината. Най-вероятно постът секретар ще си запази и Надежда Димитрова, която има свои хора в Общинския съвет в лицето на двамата съветници от "Народен съюз". Все пак са възможни персонални промени в цялостното ръководство на община "Марица" след приемане на решение на ОбС за структура на общинската администрация.

Същата е ситуацията и в община Асеновград. Там кметът Емил Караиванов от БСП запазва поста си, а съветник N 1  отново ще бъде Светлозар Шуманов, който е представител на Реформаторския блок. Също не се очакват промени и в заместник-кметовете на Асеновград.

 

снимка: 24 часа

Николина Божилова