Крава спаси баба от Първомайско от вълчо нападение

baba valkВълк нападнал 74-годишната баба Найле от Буково, която успяла да се спаси с помощта на подплашена крава, съобщава bTV.
Възрастната жена живее втори живот, след страшния инцидент, станал, докато водела на паша овцете си.

Прочети още...

Стягат местен референдум в село Катуница

kmet sadovoМакар и малко практикуван, все пак местният референдум си пробива път като начин за местно самоуправление. През последната година-две на няколко места се проведоха допитвания до населението на една община или едно кметство, което показва, че това е работещ механизъм, макар и властимащите да не обичат да дават думата на суверена-т.е. на народа. 

Прочети още...

Димитър Здравков стабилизира и развива община Садово

В Садовска община асфалтират улици

600 000 лв. спести община Садово и приключва годината без никакви дългове. Постъпленията са от по-добра събираемост на данъци и от сделки със земи. Повече пари в хазната са влезли и от строителни разрешения. В момента се изгражда завод за полиетилен в Болярци, предстои да бъде пуснат още един.

Прочети още...

Садово се възстановява след пороя

Кметът Здравков плътно до хората с наводнениете къщи

В Садово, където в събота след поройния дъжд бяха наводнени 40 къщи, обстановката се нормализира.Дворовете и приземните етажи на домовете вече са отводнени.С помощта на екипи на  Гражданската  защита  е започнало отводняването на  транспортния подлез до гарата, който все още е непроходим.

Прочети още...

Атанас Телчаров: Образованието е важен фактор за успеха на младите

За поредна година  три деца от основно училище „Васил Левски”, с.  Караджово, община Садово, бяха наградени за добри постижения в учението. Наградата е  инициатива на председеля на Общинския съвет на БСП Атанас Телчаров и  се дава ежегодно на ученици от общината.

Прочети още...