Европейски фондове за земеделието - форум Първомай

Общинският съвет на Първомай разреши на кмета Ангел Папазов да изтегли заем в размер на 150 000 лв. Средствата ще бъдат използвани за разплащане на вече извършени дейности и за капиталови разходи.

С 47 хил. лв е ремонтирано кметството в село Воден, 30 хил. лв са вложени в реконструкцията на 4-класния път Първомай – Бяла река, а с 20 хил. лв са поправени отводнителни съоръжения в общината. С други 20 хил. лв е извършен ремонт и на сградата на общинската администрация.Обектите пострадаха при наводнението през лятото, когато язовир Добри дол преля и наводни близките села. С останалите средства ще се разплащат ремонти по административни сгради и изготвяне на общ устройствен план на Първомай.

Междувременно стана ясно, че на 28 и 29 ноември  2014 г. (петък и събота) в Община Първомай, съвместно  със Сдружението за подпомагане на малкия и среден бизнес - Обединени Бизнес Клубове и с любезното съдействие на Министерството на земеделието и храните, ще се проведе форум на тема „Устойчиво развитие на селскостопанската дейност и подкрепата от Европейските фондове – новите финансови възможности през програмен период 2014 – 2020”.Семинарът ще представи главните стратегии, както и важни новини и аспекти за новия програмен период за развитието на селските райони. Събитието ще даде възможност за осъществяване преки контакти с производители, кметове на общини, посланици и лидери на европейски бизнес организации.