Д-р Емил Кабаиванов: Ваксинирайте се, пазете себе си и близките!

kabaivanovЗаболяемостта се увеличава, на прага сме на четвъртата вълна на Ковид-19. Вирусната инфекция поваля все повече хора и необходимостта от поставяне на ваксина се засилва. Освен това настоящите, както и предстоящите нови мерки дават редица предимства за ваксинираните. Това каза кметът на община Карлово и председател на Общинския кризисен щаб д-р Емил Кабаиванов. Той подчерта, че има избор на ваксини и в Медицинския център, и при общопрактикуващите лекари.

Прочети още...

Община Сопот чества 18 години от обяваването и за община

sopotКметът  Деян Дойнов с апел към жителите на Сопот и гостите на общината. "Обявената предварително програма   в  общината ще бъде редуцирана, събитията ще бъдат намалени, а тези, които предполагат масовост, ще бъдат отменени. Извиняваме се за това неудобство, но вярваме, че няма по-важно от здравето и в името на общото ни благоденствие е необходимо да бъдем разумни. Отново настъпва време, когато трябва да се грижим един за друг, да проявяваме разум и съобразителност. Община Сопот е отговорна към здравето на всички жители и гости."  

Прочети още...

Младежкият център в Карлово бе домакин на обучение по проект „Изграждаме младите дигитални лидери на бъдещето“

mladezhki lideri devet strani В периода 16-23 август 2021 учители, студенти и обучители от България, Румъния, Гърция, Сърбия, Северна Македония, Естония, Кипър, Литва и Италия  споделиха добри практики за онлайн кампании, полезни дигитални инструменти, методи за повишаване медийната грамотност сред младите хора, борба с фалшивите новини, стереотипите и поляризацията на обществото, налагани от медиите, както и намаляване езика на омразата в онлайн пространството.

Прочети още...

Емил Кабаиванов настоява ДЛС „Тракия“ да възстанови общински пътища

пътКметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов настоява Държавно ловно стопанство „Тракия“ да възстанови нарушените асфалтови настилки на общинските пътища, преминаващи през селата Горни Домлян, Бегунци, Ведраре, Домлян и Мраченик.

Прочети още...

„Войняговски хора и игри по Гергьовден“ са номинирани за участие в „Живи човешки съкровища – България“ за 2021 г.

voinygovo„Войняговски хора и игри по Гергьовден“ на група за изворен фолклор „Гергьовска китка“ при НЧ „Васил Левски 1900“ –  село Войнягово, община Карлово е сред избраните да попълнят Представителния списък с елементи на нематериалното културно наследство в България за 2021 година.

Прочети още...