„Войняговски хора и игри по Гергьовден“ са номинирани за участие в „Живи човешки съкровища – България“ за 2021 г.

voinygovo„Войняговски хора и игри по Гергьовден“ на група за изворен фолклор „Гергьовска китка“ при НЧ „Васил Левски 1900“ –  село Войнягово, община Карлово е сред избраните да попълнят Представителния списък с елементи на нематериалното културно наследство в България за 2021 година.

Прочети още...

д-р Емил Кабаиванов предлага на Общинския съвет да приеме План за интегрирано развитие на община Карлово 2021–2027

изтеглен файл

Приемането на План за интегрирано развитие на община Карлово 2021–2027 ще се разжлежда на заседание на Общински съвет Карлово на 29 юли.Планът е стратегически документ с ясно дефинирана визия, цели и приоритети за развитие, целящи по-висок жизнен стандарт на хората в общината и устойчиво развитие на територията и очертава най-благоприятните насоки, базирани на приемственост, познание за наличните ресурси и техните възможности, нужди и очаквания.

Като основополагащ планов документ на общинско ниво за програмния период 2021–2027 г., планът определя най-важните направления на провежданите политики на местната власт, насочени към:

Прочети още...

Манолова: Земеделският министър да обяви каква ще е помощта за розопроизводителите в периода на кампанията

rozoberachi Maia     Призовавам министъра на земеделието Десислава Танева да обяви каква ще е подкрепата от държавата за розопроизводителите сега, а не след края на кампанията по розобера.

     Това заяви председателят на Гражданската платформа "Изправи се.БГ" Мая Манолова в свое видео с розопроизводители от Карлово, публикувано във Фейсбук.

Прочети още...

Фея от лавандулова нива изкача в Карлово

lavandulaВ навечерието на Еньовден, за пета поредна година, Карлово става домакин на Празника на лавандулата, етеричномаслените растения и лечебни билки. Двудневният празник започва още днес с детска работилница на открито и лавандулово шоу, но основните акценти са утре.

Прочети още...