Старо Железаре пак е арт сцена, оградите се обогатиха с нови герои

staro jelezareПловдивското село Старо Железаре е може би единственото в страната ни, чиито дворни огради са изрисувани по един уникален начин, представяш нов вид изкуство, което местните жители едва ли са познавали от преди 5 години. От тогава насам вече стана традиция всяко лято да се провежда фестивалът, известен под името „Улично творчество”( "Старо Железаре StreetАrt"), който тази година протича  под мотото на Утопията и мечтите за по-добро бъдеще, съобщи Катажина Пирянкова - един от организаторите на фестивала.

Прочети още...

Полицейски акции в Хисарска и Калояновска общини

POLICEEСпециализирана полицейска операция тече от сутринта на територията на общините Хисаря и Калояново.Смесени екипи на жандармерията, специализирани полицейски сили и служители на районното управление в Хисаря работят по линия на пътния контрол и безопасността на движението, както и за охрана на обществения ред.

Прочети още...

Най-после Общинският съвет в Хисаря с шеф. Кой е той?

Гатьо Султанов спечели битката с Бойко Гаврилов за председател на Общинския съвет в Хисар с 9 на 8 гласа.Султанов бе кандидат за кмет от коалиция Промяна, но не стигна до балотаж.Гаврилов пък бе кандидатурата за шеф на ОбС на ПП ГЕРБ. Той бе председател на ОбС в предишния мандат, когато кмет беше Пенка Ганева.

Прочети още...

В Хисаря не се разбраха за бъдещото управление, ОбС без председател

Четирима общински съветници за сега незнайно от коя формация в местния парламент на Хисарска община си вдигнаха двойно или тройно цената. Причината-във вторник на 17 ще се окажат решаващи за това кой да бъде новият председател на Общинския съвет. След първата сесия местният парламент остана пред ръководител.

Прочети още...

Търси се фирма, която да довърши надлеза между Черничево и Хисаря... кога ли ще стане това?

Агенция „Пътна инфраструктура" стартира обществена поръчка за проектиране и доизграждане на надлез и пътна варианта между Калояново – Хисаря.Предвижда се проектът да бъде изпълнен изцяло със средства от републиканския бюджет по програма „Ново строителство". Индикативната стойност е 3,2 млн. лв. без ДДС.

Прочети още...