Атанас Калчев честити половин век откакто Кричим е град

Atanas Kalchev-kabinetДнес, ние тържествено отбелязваме 50-годишния юбилей от обявяването на Кричим за град. Преди 50 години, на 27 август 1969 година, Президиумът на Народното събрание с Указ номер: 828, въз основа на чл. 35, точка 19 от Конституцията на Народна Република България и чл. 6 от Закона за народните съвети, признава Кричим за град.

 


Днес, ние тържествено отбелязваме половин вековния юбилей на града, но сме и горди от беспорния факт, че Кричим е древно селище с хилядолетна история. През всичките тези векове и години от живота на нашия град, са вплетени много човешки съдби, мечти и стремежи, успехи и неуспехи, въжделенията и разочарованията на всички, чиито живот е бил свързан с Кричим.


Дълъг е списъкът с имената на хората - будни и амбициозни кричимци, оставили светла диря в историята на селището и града ни с благородните си дела в миналото и работили за неговия просперитет.

Поклон пред паметта на мъртвите, хвала на вас - живите, за всичко, което сте направили и правите, за да го има нашият прекрасен град днес.

Krichim ukazА всички ние - днешните кричимци, заедно имаме отговорността да бъдем на тяхното ниво - на смелите и достойните наши предци, отстоявали и съградили нашия град с любов, труд и постоянство, наш дълг е да продължим достойно делата им, да ги надграждаме, за да оставим достойно наследство на идните поколения, защото Кричим го е имало, има го и ще го има.


Кричим винаги се е гордял, гордее се и днес, че в него живеят в мир, трудолюбие и разбирателство хора с различна етническа и културна принадлежност, споделят радости и скърби, и в делник, и в празник, обединени от своята любов към родния край или избрали Кричим за свое любимо място за живеене.

В днешния празничен ден, искам да ви пожелая да бъдете здрави, личния и професионалният ви живот да са изпълнени с човешко удоволетворение, с топлина в семейството, със спокойствие и увереност на работните ви места. Нека децата ни живеят тук свободно, мирно, безгрижно и щастливо, нека заедно да се борим за успеха и развитието на нашия град.


На многая лета!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!