Бездомни кучета нападат деца в Раковски, от общината взимат мерки


Бездомни кучета нападат деца в кв."Секирово", на град Раковски. За това ни сигнализираха разтревожени родители. Най-страшното е, че безпризорните четириноги се разхождали в района на училището и при удобен случай нападали по-малките деца.

"Добре, че са били-големи момчета, за да разтърват дъщеря ми, която е първокласничка", каза потърпевшата родителка Димитрина Ячева.

 

По думите й голямо черно куче е скочило срещу детето й и само бързата намеса на смелчаците, са го разтървали.Тя допълни, че преди месец е подала сигнал чрез социалната мрежа, но никой не е взел отношение от властимащите. Затова ние се обърнахме към председателя на Общинския съвет Младен Шишков, който е информиран за случая и от майката на първокласничката.

Пред репортер на "Регионални новини" той обеща, че ще информира кмета на града, за да се вземат съответните законови мерки. Най-вероятно това ще стане още в понеделник на оперативката, за да не се стига до по-неприятни инциденти.

Ще се направи и нужната проверка, все пак там дали има бездомни кучета или е било единичен случай.


По-възрастните хора споделят, че около училището скитат не едно, ами няколко кучета, които могат да направят такава беля, каквато са гледали на други места в страната. Затова те умоляват общинските ръководители и другите институции, които имат отношение към проблема, да го решат, така, че Раковски да не влиза в списъка на наранени деца от бездомни кучета.