В Калояново новата-стара власт встъпи в длъжност; ще работи за нови проекти

Kaloianovo sesia1След избирането си кметът на общината, кметовете на кметства и общински съветница полагат клетва. Така най-общо постановява Законът за местното самоуправление и местната администрация. За да се изпълни законовата повеля, то тя се ръководи от областния управител, а в при негово отсъствие, от негов заместник.

Така след местните избори от преди седмица дойде ред и на местната власт в община Калояново да положи клетвата, която все  по-често трябва да звучи в съзнанието на хората, облечени с доверието на избирателите, но не само в ден като днешния, който винаги носи със себе си и тази официална тържественост.


Кметът на общината Георги Георгиев започна втория си управленски мандат и вече натрупал административен опит заяви смело, че е готов да работи с всички политически сили в местния парламент, защото предизборните и изборните страсти вече са в историята, сега в времето за изпълнение на всички онези дадени пред хората обещания за по-добро развитие на цялата община.След това най-възрастният общински съветник, както е по закон, председателстваше първото заседание на местния парламент -Георги Тричков от групата на ГЕРБ.

Дневния ред бе от две точки, които се определят като протоколни, но важни за старта на новата власт в дадената община. Беше сформирана временна комисия за избор на председател на ОбС, като за поста имаше  три номинации: на д-р Младен Петров от групата на СДС(БДЦ), на Йонко Вангов от групата на ГЕРБ, на Петранка Саид от групата на „Воля”. Преди четири години беше предложена само една кандидатурa.


След тайно гласуване за председател на местния парламент бе избран д-р Младен Петров, който бе подкрепен от 11 съветници, с толкова беше избран и преди 4 години на същия пост.

За Йонко Вангов гласовете бяха 4, а Петранка Саид бе подкрепена от 2 съветница.

Освен СДС(БДЦ), в подкрепа на д-р Младен Петров най-вероятно са гласували БСП и НФСБ.  Останалите съветници от ГЕРБ и „Воля” най-вероятно ще бъдат опозиция и коректив на управляващите.


Новият-стар кмет Георги Георгиев още от утре се заема  със задачите, които предстоят пред него и до къде са стигнали папките с новите проекти, които трябва да се реализират на територията на община Калояново.

 

Ето и кметовете на кметства в община Калояново, които днес също положиха клетва.
Дуванлии - Стефан Петрушев  Местната коалиция СДС (БДЦ)
Дълго поле - Тодор Танански Местната коалиция СДС (БДЦ)
Ръжево Конаре - Димитър Гинов (БСП за България)
Черноземен - Тоня Христозова (ГЕРБ)
Бегово - Николай Гатев (БСП за България)
Житница - Иван Бараков Местна коалиция СДС (БДЦ)
Долна махала - Михаил Георгиев (ГЕРБ)
Песнопой - Янка Чонова (ГЕРБ)