Запиши се в „Plovdiv Quest”, преоткрий Вечния град и спечели награди

След  успешната проява в столицата на “Sofia Quest”  идва ред и на пловдивското му издание. Ученици, студенти, а и не само, са поканени да участват в иновативното събитие за Пловдив, чиято основна цел е под формата на интерактивна игра, да се опознае историята, забележителностите и интересните места в централната градска част. Организатор на инициативата е  сдружение ”Център за международна младежка дейност- България.

Мария Иванова, един от организаторите за Пловдив на културно – образователното състезание Plovdiv Quest  съобщи , че проявата ще бъде на 26 септември- събота, от 14 до 18 часа. Стартът на събитието е предвиден за площад  „Централен”, пред Военния клуб.
За да участвате в културно – образователното състезание трябва да сформирате отбор от двама участници. Записването  става на имейл адреса на организаторите- Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или на фесйбук страницата- https://www.facebook.com/events/501947643296594/ . Задължителното условие е участниците да бъдат с навършени 16 години.


Отборът-шампион ще се окичи с награда за ски уикенд за 4-ма в зимен курорт Узана.


Организаторите поясняват, че участниците при старта ще получат контролен лист и плик с насоки, чрез които трябва да открият следващия пункт със забележителност на гр. Пловдив. На съответните пунктове участниците ще преминават през различни въпроси и предизвикателства, свързани с историята и културата на Пловдив. След което ще получат насока за следващия пункт! Максималният брой точки на пункт е 10т. Точките ще бъдат въвеждани в контролния лист на отборите. По време на състезанието отборите ще получат лист с бонус игри, чрез който ще имат възможност да спечелят допълнителен брой точки. Финала на състезанието е в 18:00 часа, на площад „Централен“, пред  Военния клуб.


По трасето ще има доброволци, които ще упътват участните в интерактивната игра, която включва забавни игри, спортни надпревари, познания по история и култура, свързани с конкретния обект и разбира се не на последно място сръчност и разбирателство в отбора.Опознай 6-ия най-стар жив град в Европа….. и зимувай на ски курорт Узана.

Очакват ви и други изненади....

Мария Светославова